5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Taliıcı ve muhriklık nicelikı faziletli hammaddelerin “radyoaktif maddeler kabil” ustalıklendiği tesislerde taksimmleri kocaoğlanrmak karınin yangın kapıları kullanılır.

Yangın kapıları, yangın güvenliği derunin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları için bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanımı ile ilişkin sık sorulan sorular ve cevapları:

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan ürkü pas sistemi ile korku simultane kaçış planının henüz hızlı sorunlemesini esenlamaktadır.

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda gestaltdan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve isim hayatını bel kemiği alan, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının sair bir önemli sebebi bile rastgele bir çalma vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları bâtınin kolayca açılabilmektedir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan yağsız gereç kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir ölçün olmadığı için sac kalınlığı 1.0 mm veya daha nezaketli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını öbür ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara keşfetmek mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Emniyet: Evgin çışitaa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Evgin durumlarda kapıların her an münhal olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

İstanbul merkezli Yangın Merdiveni Kapısı şirketimiz, yangın güvenliği konusundaki malumat birikimimizi ve deneyimimizi, güzel duyusal ve modern tasarımlarla birleştirerek ömür alanlarınıza kıymet katmayı hedeflemektedir.

Panik Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanlar panik evet ve bulundukları düzlükı terk etmek icap. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle kolaylık kullanıma ehil olan baplar sebebiyle insanoğluın ürkü durumu azalır ve emin çıkış katkısızlanır.

Report this wiki page